El BLOC-Compromís de l’Alcoià-el Comtat-les Foies de Castalla i Xixona ha convocat els VIII Premis Agermanats, que aquest any es celebraran a Onil, i que premien i reconeixen la tasca de dedicació cívica i cultural a la nostra societat de persones i entitats que, amb esperit incansable i total entrega, han fet de la seua vida una tasca desinteressada d’estima a la seua terra, a la seua gent i a la seua cultura.

Els premis tenen dues modalitats: una a la trajectòria cívica i cultural d’una persona o entitat que s’ha distingit per la defensa dels valors i recursos propis, que rep el nom de Premi Agermanat, i una altra de reconeixement al compromís amb el País Valencià i la seua cultura i entorn, que rep el nom de Premi Ximo Llorca, com a homenatge permanent al malaurat exalcalde de Muro i incansable lluitador.

El Premi Ximo Llorca, ha correspost enguany a Jose Manuel Garcia Lopez, per la seua defensa de la normalització social, de la nostra cultura i llengua en diversos aspectes de la vida d’Onil.

D’altra banda, el Premi Agermanat ha correspost a la Colla Rudimentària i Pandorga, per la seua implicació en la recuperació de tradicions i per ser un moviment cultural i social d’Onil, que ha fet partícip a una gran quantitat de veïns i veïnes d’aquest poble des del seu inici.

Els guardons seran lliurats en un sopar que tindrà lloc el divendres 30 de juny, a les 21 h, a la comparsa Estudiants d’Onil, al qual s’espera que acudisca la militància del BLOC-Compromís i els amics i simpatitzants de les comarques, així com el conseller d’Economia Sostenible Rafa Climent; el portaveu al Congreso Joan Baldoví; el portaveu a la Diptuació d’Alacant Gerard Fullana; el portaveu nacional del BLOC Rafa Carbonell i la coordinadora nacional del BLOC Àgueda Micó.

Les persones que vulguen participar en l’acte de lliurament poden confirmar la seua assistència al correu electrònic alcoiacomtatfoies@bloc.compromis.net o confirmant l’assistència al secretari local del seu municipi.