Compromís critica la nul·la repercussió del programa europeu d’ocupació jove i aposta per reforçar el SERVEF per a garantir la seua aplicació.

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha criticat hui la nul·la repercussió social entre la joventut valenciana del programa europeu per a millorar l’ocupabilitat dels i les joves i ha responsabilitzat a la desídia del Consell de ser el causant d’un nou fracàs en les polítiques actives d’ocupació.

El programa europeu de garantia juvenil té l’objectiu d’oferir als i les joves desocupats menors de 25 anys d’una oportunitat laboral o formativa i compta amb 51 milions d’euros que han de ser gestionats per la Generalitat entre 2014 i 2015.

Segons ha afirmat el diputat de Compromís, “el govern valencià es va fixar un objectiu de 20.000 joves beneficiaris d’este programa però segons la informació que ens arriba dels treballadors que han d’aplicar el programa, en l’actualitat encara no arribem ni a un 10% d’este objectiu. De fet, si eixim al carrer i preguntem als i les joves valencians si coneixen la garantia juvenil ens trobarem amb un total desconeixement. I això, evidentment, és responsabilitat del govern valencià”.

“Els plans i programes operatius no serveixen de res si no es traslladen al carrer i si no es dota al SERVEF amb els recursos materials i humans necessaris per a atendre i guiar als joves valencians preparant itineraris personalitzats. Des de Compromís creiem que les polítiques actives d’ocupació són la gran assignatura pendent, i que estes passen per un servei públic d’ocupació àgil i ben dotat per a poder oferir atenció personalitzada a cada jove valencià desocupat. L’objectiu ha de ser lluitar contra la precarietat i garantir ocupació de qualitat per a la joventut valenciana”.

“Malauradament tant el govern de Fabra com el de Rajoy només aposten per una política de bonificació de contractes barats que només serveixen per a subvencionar contractacions que ja s’anaven a realitzar i maquillar les xifres de l’atur, que continuen sent alarmants.” ha conclòs Ferri.