Compromís per Xixona pregunta si el polígon de la Canal d’Alcoi podria afectar els aqüífers del poble

Al llarg de la present legislatura, hi ha hagut un tema que ha protagonitzat sens dubte la política al poble veí d’Alcoi: el projecte Alcoinnova, promogut per l’empresa La Española i que pretén situar les seues fàbriques en un polígon industrial de nova creació, a la partida de la Canal i, en concret, just damunt de l’aqüífer del Molinar, al costat mateix de la Sarga.

Eixe projecte, que acaba de ser aprovat per la Generalitat Valenciana com a Actuació Territorial Estratègica (ATE), si acaba anant avant (el permís definitiu correspon a l’Ajuntament d’Alcoi), suposarà un important risc de contaminació d’un aqüífer que aporta el 70% de l’abastiment d’aigua potable del poble veí.

Els riscos d’este projecte han sigut denunciats pel col·lectiu Salvem l’Aqüífer del Molinar, com també pels partits polítics Compromís i EU. En canvi, el PP s’hi ha mostrat absolutament favorable i, paradoxalment, el PSOE, que és el partit que ostenta l’alcaldia a Alcoi, mostra una absoluta indefinició que impedeix saber què en pensen realment.

Davant d’estos fets, des de Compromís per Xixona, a banda d’expressar la nostra solidaritat amb el col·lectiu Salvem el Molinar, volem manifestar la nostra preocupació per les repercussions que este projecte podria tenir també per als aqüífers de Xixona. No s’ha d’oblidar que la Canal és una partida que s’estén pels termes d’Alcoi, Ibi i el nostre. I que l’aigua que nodreix l’aqüífer del Molinar té segurament la mateixa procedència que la que alimenta els pous de Nutxes, del Mas de Brossa o de Pineta. De fet, l’aqüífer que aporta l’aigua a la font del Molinar d’Alcoi rep el nom tècnic de Barracons-Carrasqueta, de manera que no estem parlant en absolut d’un risc llunyà que ens podria afectar molt remotament.

Per això, preguntem a l’Ajuntament de Xixona: s’ha fet o s’ha encomanat fer algun estudi per a assegurar-nos que este projecte, si acaba materialitzant-se, no comportarà cap risc de contaminació per als nostres aqüífers?

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *