L’Assemblea de Compromís per Xixona, reunida anit, 4 de juny, va prendre els acords següents:

Acord preliminar. Per unanimitat, l’Assemblea decideix atorgar al nostre regidor electe, Joan Arques Galiana, vot de qualitat per a les qüestions en què es puga produir un empat entre els membres de l’Assemblea.

Acords d’inici de legislatura:

1. L’Assemblea de Compromís per Xixona decideix no acceptar l’oferta que ens ha plantejat el PSOE local de gestionar una regidoria i formar part de l’equip de govern en la present legislatura, decisió que anunciem públicament després d’haver-la comunicada a la candidata, Isabel López. Per a prendre esta decisió, Compromís ha consultat les 28 persones que componen tant el cens de simpatitzants i afiliats, com la candidatura amb què ens vam presentar a les passades eleccions, amb el resultat següent:

Cens: 28 persones | Vots emesos: 24

Vots a favor de gestionar regidoria: 4 | Vots a favor de fer oposició: 18 | Abstencions: 2

2. Així mateix, de cara al debat d’investidura, l’Assemblea de Compromís per Xixona ha pres per unanimitat la decisió de votar com a alcalde el nostre candidat, Joan Arques.

3. Finalment, com a mostra de l’oposició constructiva que volem dur a terme, l’Assemblea de Compromís per Xixona ha decidit, també per unanimitat, traslladar a la candidata del PSOE i més que probable pròxima alcaldessa de Xixona, Isabel López, unes mesures que considerem que s’han d’aplicar amb caràcter urgent al nostre poble:

  • Ampliació de les beques de menjador escolar, a càrrec de l’Ajuntament, durant els mesos d’estiu per a les famílies amb menys recursos.
  • Controls de sonometria a les motocicletes cada cap de setmana.
  • Neteja de tots els carrers del poble almenys dos voltes per setmana.

Per a Compromís, estes mesures –que han sigut acollides favorablement per la candidata socialista– suposaran un benefici immediat per al poble. El menjador escolar és una necessitat imperiosa per a molta gent. Els controls de sonometria a les motocicletes són només un primer gest per a limitar els riscos que conductors, ciclistes i vianants pateixen en les nostres carreteres de muntanya. I l’increment de la neteja viària és una aposta per millorar la salubritat dels nostres carrers, més encara de cara a l’estiu.