[OPINIÓ] Carolina Ivañez, Compromís per Muro: “Bracal+PP+Corrupció = CANVI #ambValentia”

Abans de la reivindicació anem a fer un poc d’història. El 27 de juny de 2008, el Col·legi Públic “El Bracal” de Muro va ser desallotjat per un problema d’aluminosi en la seua estructura, aquest problema va ser detectat un més abans a causa de unes reformes que estaven fent-se als banys d’Infantil de l’escola. Després d’estudiar les opcions i degut al mal estat de l’estructura de l’edifici es va haver d’enderrocar e installar als aproximadament 500 alumnes en aules prefabricades… I fi de d’història…

Dons no, encara hi ha més. A banda l’aulari d’Infantil i el gimnàs nous es van construir a la zona del antic Bracal, com estava previst, quedant el centre educatiu dividit en dos, amb el que tenen que patir les famílies que tenen xiquets i xiquetes de diferents etapes (Infantil i Primària) amb el problema afegit de portar-los als dos centres al mateix horari, en dues zones diferents del poble.
I ara si, crec que el resum de la situació es el correcte, perquè a dia de hui la situació es exactament la mateixa que al 2008… i es a partir del moment de la demolició del col·legi “El Bracal”, quan començaren les promeses per part de la Conselleria d’Educació i del Partit Popular. Tan sols cal consultar l’hemeroteca per vore com any rere any s’ha promès la construcció d’aquest collegi, augmentant sobre tot en època electoral, i any rere any aquestes promeses no s’han complit. Les últimes noticies parlaven de que, “El Bracal” començaria a construir-se a principis del 2015, estem a abril i res de res… i això que estem en any electoral i el Partit Popular és molt amant de les primeres pedres…

Durant aquest temps s’ha creat una plataforma per reivindicar la construcció del nou col·legi, s’han organitzat manifestacions, s’han realitzat jornades reivindicatives, acampades, concerts, i demés activitats lúdiques, per cridar l’atenció sobre la situació del collegi… i com no, alguns han intentat traure rendiment polític de la situació oferint alternatives a la construcció del nou collegi, com la utilització d’altres edificis com el Centre Social o compartir l’ús del Institut de Secundaria, tot fent promeses impossibles i més promeses, fum i més fum.

Fins ací l’informació… ara la polèmica, podríem pensar que no es tan greu, que els aularis prefabricats reuneixen les condicions adients. Però la realitat es un altra, els dies de molta pluja apareixen les goteres, si fa molt de vent s’han de parar les classes, a l’estiu fa molta calor, tenint en conter els materials de les aules prefabricades i al hivern les temperatures son molt baixes. Així que la qualitat educativa dels alumnes de “El Bracal” va unida al part meteorològic.Ara be, fa un parell de setmanes vaig llegir una noticia al diari “Levante” que va fer créixer la meua indignació; la noticia deia que dos empresaris vinculats amb el cas de corrupció conegut com “Operación Púnica”, de Estructuras Metálicas Normalizadas, S.A., van rebre 20 contractes de Conselleria entre 2007-2014 per a la instal·llació dels barracons.

Pareix ser que tot te un perquè. Si a més en la mateixa noticia pots llegir el següent: “La Conselleria d’Educació ha gastat entre gener de 2007 i desembre de 2013 en barracons escolars un total de 53.888.527,34 de euros, xifra que equival a la construcció de 7 instituts o 11 collegis”, la indignació creix i creix. Amb eixos diners ja tindríem “El Bracal” fet i en ús, i tant que sí!

Conclusió: al Govern de la Generalitat Valenciana pareix ser que li convé més alquilar els barracons que construir les escoles, el motiu? La “presumpta” forma de funcionar del PP, comissions, amiguismes, favors, sobres, finançament il·legal… Beneficiar a uns pocs deixant de costat el be comú. De ben segur que ara tornem a sentir que van a construir el nou collegi, i alguns s’ho creuran, electoralisme jugant amb el benestar de l’educació dels nostres fills i filles.Ja està be, que no ens enganyen, si el problema no són els diners, el problema es la corrupció, el què fan amb els nostres diners. Per quin motiu els xiquets i xiquetes tenen que patir la mala gestió d’un govern que ha portat a la Comunitat a un estat de deute, de conformisme social? Un govern irresponsable d’obres faraòniques, de Formula1, America’s Cup, Terra Mítica, Ciutat de les Arts i les Ciències, aeroport de Castelló, Ciutat de la llum i demés grans projectes que ens han portat una falsa illusió de benestar i prosperitat que ens a esclatat a la cara, i clar una vegada ha rebentat la bombolla de les grans construccions, estrenem la bombolla que ens explota una volta més de les empreses privades de serveis vinculades a aquests entramats més pareguts al funcionament de la màfia que al que caldria esperar de les nostres institucions públiques, i a les que aquest tipus de govern continuen afavorint.Perquè a vegades tenim la memòria un poc curta i ens acostumem a tot i esta bé recordar. Crec que ara més que mai Muro unit ha de reivindicar el nou collegi, el nou “Bracal”. Defensar l’educació pública de qualitat i evitar deixar el nostre destí en mans d’aquest tipus de gent que tan sols es preocupa per els seus interessos, i deixen de banda als xiquets i xiquetes que al final són, junt a la resta de la comunitat educativa els que pateixen dia a dia el deteriorament de les nostres institucions públiques.

Hem perdut la por, és moment d’afrontar els problemes #ambValentia, indignar-se, empoderar-se, arromangar-se i treballar per construir un món millor per als murers i mureres del futur més present, almenys aquest és el meu Compromís, i el teu? Fem possible el canvi al País Valencià, està en les nostres mans!

Carolina Ivañez – núm. 3 de la llista de Compromís per Muro

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *