Compromís defén la implantació d’una cinquena línia d’infantil a Xixona

La Conselleria d’Educació va suprimir l’any passat una de les quatre línies d’infantil que, fins aleshores, teníem a Xixona. El motiu esgrimit era la baixa natalitat registrada els últims anys, amb uns índexs que van oscil·lar entre els 43 i els 60 naixements entre els anys 2010 i 2013.

La mesura seria comprensible si la natalitat a Xixona s’haguera estabilitzat al voltant dels 40 o 45 naixements, però ni era ni és així. Segons indica la secretària d’Educació i Cultura de Compromís, Sofia Castaños, “amb la mitjana d’eixos anys (més de 50 xiquets), ja no era lògic reduir de 4 a 3 les línies, ja que, seguint criteris pedagògics, el nombre ideal d’alumnes per aula mai ha de superar els 15”.

La secretària d'Educació i Cultura de Compromís Xixona, Sofia Castaños, abans de la compareixença

Ara bé, les dades de natalitat de 2014 han repuntat considerablement: s’han comptat 66 naixements. Amb eixa xifra no és només que es faça imprescindible recuperar la quarta línia d’infantil, sinó que serà necessari afegir-ne una més, fins a cinc, per tal que la mitjana de xiquets per aula siga inferior a 15 (en concret, seria lleugerament superior a 13).

Per això, segons indica Castaños, “des de Compromís anunciem que defendrem la creació d’esta cinquena aula d’infantil, perquè entenem que l’educació de qualitat és el fonament de la nostra societat i que no és assumible oferir eixa bona educació si la ràtio de les aules d’infantil supera no només els 15 alumnes, sinó fins i tot els 20”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *