David Abad, Compromís Alcoi: “Mentre les normes urbanístiques de l’ATE de la Canal estiguen vigents, l’aigua d’Alcoi segueix en perill”

El portaveu i candidat a l’Alcaldia d’Alcoi de Compromís, David Abad, ha manifestat lasatisfacció del seu grup davant la notícia que ha fet pública l’empresa de la Española sobre la seua renúncia a instal·lar a la Canal la planta d’envasat d’olives farcides per a evitar la contaminació de l’aqüífer del Molinar. “Si tenim en compte que la font del Molinar  subministra més del 60% de l’aigua de consum domèstic dels alcoians, l’anunci de l’empresa es pot considerar una bona notícia, en principi”.

Tanmateix, i segons explica el regidor, “no es pot baixar la guàrdia perquè l’ATE va avant, a falta de resolucions judicials pendents, i totes les activitats autoritzades en les normes urbanístiques del projecte Alcoinnova continuen vigents”.

Abad recorda que “gran part de les al·legacions, no ben resoltes pels organismes oficials al nostre criteri, no es referien solament a les olives, sinó al projecte global, que anava més enllà d’un simple trasllat de les empreses de la Española. Per tant, no sabem al final quines empreses podran instal·lar-s’hi. Perquè ara està encara més clar que el projecte Alcoinnova, més que una ATE de característiques singulars per a empreses d’alta tecnologia i qualificació en I+D, és una simple requalificació urbanística que permetrà la utilització del sòl per a instal·lar activitats terciàries i industrials”.

Des de Compromís insisteixen que tot i que els promotors i els seus defensors han afirmat de forma reiterada que és un projecte singular, únic, d’alta qualificació innovadora i tecnològica, la realitat de les Normes Urbanístiques esmentades ho desmenteix. Ni és requisit ni criteri preferent sinó més bé el contrari. La Resolució autoritza la construcció de xalets o edificis residencials, la creació d’un centre comercial o edificis dedicats al comerç. Fins i tot permet la instal·lació d’un bon grapat d’activitats que en l’informe de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer estaven prohibides pel perill de contaminació de l’aqüífer del Molinar: indústries agroalimentàries i de begudes (com vi, oli, llet, etc.), fabricació de vidre, mobles, cables, components electrònics, sabons, fibres artificials i sintètiques, aparells electrodomèstics, plàstics, mobles, textils.”.

“En conclusió, cal estar atents al desenvolupament de l’ATE i les resolucions judicials”.

 

David Abad, Portaveu i Candidat a l’alcaldia d’Alcoi per Compromís

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *