[OPINIÓ] David Abad, Compromís Alcoi: “Per què el govern ha tardat 5 mesos a elaborar el pressupost? Què intenta amagar?”

El portaveu i candidat a l’Alcaldia d’Alcoi de Compromís, David Abad ha explicat per què el seu grup va votar en contra del Pressupost de 2015 en el Ple d’ahir.

– Des de Compromís considerem que el govern municipal no ha fet la faena que li pertocava. No poden plantejar un pressupost en any electoral quan només falten 8 setmanes perquè canvie la Corporació.  Per què el govern no ha fet el pressupost en temps i forma? Per què el govern presenta el pressupost a pocs dies de les eleccions? Si és perquè tenen poca capacitat de faena, malament; si és per electoralisme, pitjor encara!

– El govern no pot amagar la seua irresponsabilitat en presentar un pressupost amb 5 mesos de retard tot amenaçant els partits de l’oposició i culpabilitzant-los que les entitats no cobraran les subvencions. És indigne i electoralista. Perquè Compromís ha presentat una proposta perquè les entitat puguen cobrar immediatament: només cal que es faça una modificació de crèdit. Pel que sembla, l’alcalde ho va acceptar en el Ple.

– Entenem que després de les dificultats patides en 2011, quan el PP va deixar un pressupost tremolant, la Corporació actual no ha de deixar uns comptes hipotecats al govern que entre. En el cas que el Pressupost de 2015 s’haguera aprovat, només haguera estat vigent 10 dies. I això obligaria el govern entrant a fer desenes de modificacions per adaptar-lo als nous criteris.

– A pocs dies de les eleccions no toca aprovar ni una modificació de l’IBI, ni el projecte del Bulevard, ni tampoc el Pressupost de 2015. Tot té el seu moment, i la responsabilitat i el treball han de prevaler per damunt de tot. Per això des de Compromís entenem que la postura responsable és escometre les qüestions d’urgència a través del superàvit, i que siga la Corporació que entre la que plantege (una vegada conega la situació econòmica real) i decidisca les possibles línies de treball.

– Que no s’aprovara ahir el pressupost no paralitza res. Portem 4 mesos amb pressupost prorrogat i tot segueix endavant. Els grans projectes continuen endavant, els proveïdors cobraran igual que ara i les entitats també. Excuses de l’alcalde quan ens acusa de voler paralitzar la ciutat; i també d’alinear-nos amb el PP. Immoral i vergonyós. És clar que ahir el Sr. Francés va actuar de candidat del PSOE, no d’alcalde —recordant-nos els vells temps del Sr. Sedano.

– Des de Compromís procurem ser responsables, i hem fet propostes al llarg de tota la legislatura no hem parat de fer propostes. I per a què? Moltes de les nostres propostes no les han acceptades; i les que han acceptat, no les han complides. Recordem que de les nostres propostes per al pressupost de 2014, no se n’ha fet cap ni una—l’autobús urbà o el desficaci al concurs d’idees per al Parc Tecnològic Urbà de Rodes en són una mostra que aquest govern no és de fiar.

La conclusió de tot açò és el que govern intenta amagar la seua ineficàcia en el treball que li toca fer, i que no compleix cap dels compromisos adquirits I això representa moltes oportunitats perdudes.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *