Compromís Xixona presenta les seues propostes de l’àrea d’esports

Compromís per Xixona presenta algunes de les propostes que, en matèria d’esports, han inclòs en el seu programa electoral. Com a línies generals, els objectius de la formació valencianista són traure rendiment a l’entorn privilegiat de Xixona per a practicar esports de muntanya i potenciar els hàbits esportius entre els joves.

Segons José Luis Gisbert, responsable d’Esports de Compromís per Xixona, “considerem que la pràctica habitual d’esports és bàsica per a la formació integral de les persones, especialment dels més joves. Per això duem en el programa l’organització tant d’uns jocs escolars, com d’uns jocs esportius juvenils. En el primer cas, ho faríem en col·laboració amb les AMPA i fomentaríem que es contractaren com a monitors joves xixonencs aficionats a cada esport. En el segon, oferiríem als nostres joves una alternativa lúdica que només farà que inculcar-los bons hàbits. En definitiva, ens agradaria que cada dissabte de matí Xixona fóra una festa esportiva.”

Gisbert també destaca unes altres propostes que en Compromís consideren ben interessants per a Xixona: “Volem que estiguen en perfectes condicions les pistes ja existents, instal·lar cobertes en les de més ús i construir-ne més, com per exemple, una pista de bàsquet al parc de la Mandola i una altra de pàdel al poliesportiu, que encara no n’hi ha. També volem recuperar les sendes de muntanya que no estan marcades i potenciar així el senderisme per les nostres serres.”

A més, des de Compromís també destaquen que pretenen vincular les diverses competicions esportives que tenen lloc al terme (pujada a la Penya Migjorn, BTT, etc.) amb el turisme gastronòmic, de manera que els participants en estes competicions no arriben de bon matí i se’n vagen abans de dinar. Gisbert apunta que “l’atractiu orogràfic de Xixona ens ha de servir per a generar un retorn econòmic del qual s’han de beneficiar els restaurants i els comerços del poble. I recordem que, si els va bé a estos establiments, es creen llocs de treball estables”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *