Compromís Alcoi proposa una solució perquè les entitats puguen rebre les subvencions, i anuncia que votarà en contra del pressupost municipal de 2015

David Abad: “L’alcalde és l’únic responsable de presentar amb 5 mesos de retard el Pressupost”.

 El portaveu i candidat a l’alcaldia d’Alcoi de Compromís, David Abad, considera que “No és ètic aprovar un pressupost que haurà de gestionar un altre govern i unes altres persones. I l’alcalde ho sap, i per això l’hauria d’haver presentat i aprovat a finals de l’any passat. Hauriad’haver fet la faena que li toca com a regidor d’Hisenda.”

Abad recorda que el mateix alcalde va utilitzar el mateix argument (que no es podia hipotecar la Corporació que entre d’ací dos mesos) per a arribar a un acord en la rebaixa de l’IBI. “En Compromísvolem ser coherents, i no gastar dos vares de mesurar. Si no és el moment per a una modificació de l’IBI a 8 setmanes d’un canvi de govern, tampoc no ho és per a aprovar el pressupost municipal que és el document més important de l’Ajuntament”

Per altra banda, el candidat a l’Alcaldia recorda que, en el Ple, l’alcalde va advertir que les entitats i associacions que reben subvenció de l’Ajuntament no la podran cobrar si els grups de l’oposició no voten a favor del Pressupost, i que això seria una irresponsabilitat. És una manera de coaccionar, quan la responsabilitat és exclusivament del govern: Si el govern haguera fet la faena que li toca, tot açò estaria resolt i aquestes entitats ja haurien cobrat.

Per això des de Compromís anuncien que faran dues propostes al Ple:

  1. Que el document del Pressupost es quede damunt la taula perquè el decidisca la pròxima Corporació quan estiga constituïda.
  2. Que el govern municipal propose, per la via d’urgència, una modificació de crèdit i que s’utilitze el romanent de tresoreria del 2014: 3,354.409,80 € per a generar les partides de subvencions a fi que les entitats puguen cobrar immediatament.

Abad insisteix que “després del desastre que comporta que un govern presente el pressupost a poques setmanes de les eleccions, la solució perquè les entitats no es vegen perjudicades per aquesta irresponsabilitat està clara: utilitzar el superàvit per a resoldre-ho. Qualsevol decisió diferent representarà el vot negatiu de Compromís al pressupost i demostrarà que l’alcalde pren decisions de manera exclusivament partidista i no pensant en el benefici de la ciutat”.

 David Abad, Portaveu i Candidat a l’alcaldia d’Alcoi per Compromís

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *