Compromís per Onil reivindica mesures urgents per reactivar la indústria del joguet

Joan Baldoví: «La Foia de Castalla està sent molt castigada per la deslocalització de les empreses jogueteres mentre que, des del govern estatal i autonòmic, no s’estan agafant mesures de xoc que impedisquen la marxa de les principals fàbriques del sector i afavorisquen l’aparició de noves»

En la seua visita a Onil del passat divendres dia 13 de març, el representant de Compromís-EQUO al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, va poder constatar de primera mà l’actual estat del teixit industrial jogueter de la zona.

«Vam fer una ullada a les antigues instal·lacions de FAMOSA on, amb molta tristesa, vam poder comprovar el mal estat generalitzat d’aquestes i, fins i tot, vam poder constatar la presència de cartells de venda i lloguer. És una pena que una empresa emblemàtica com aquesta que ha arribat a donar treball a vora mil persones, haja marxat de la zona amb tota la problemàtica que açò suposa per als treballadors i treballadores i per als mateixos proveïdors d’aquesta. » manifesta Baldoví.

El diputat de Compromís afirma «Des de l’administració no s’ha fet cap esforç per impedir aquesta marxa ni la d’altres fàbriques de la comarca, deixant a la deriva el principal sector de la zona. Tal com vam conversar amb empresaris de la zona, fan falta mesures urgents per reindustrialitzar una zona tan castigada per la deslocalització impulsant, a tots els nivells, el teixit industrial i facilitant l’entrada de noves PIMES i grans empreses que recuperen l’essència productiva per la qual sempre la caracteritzat la Foia.»

Per la seua part, Amparo Monllor, candidata a l’alcaldia d’Onil per Compromís, declara «Nosaltres tenim clar que quan arribem a governar, hem d’aplicar polítiques econòmiques que reactiven l’economia local. Des de la sostenibilitat i la responsabilitat social, reactivarem el Consell Econòmic i Social amb la intenció de prioritzar inversions, concretar propostes de creació d’ocupació i crear activitats dinamitzadores de l’activitat local. També tenim pensat posar en marxa un taller d’ocupacióque cree treball directe al nostre poble amb la rehabilitació d’edificis, casc antic, turisme… D’altra banda volem aprofitar les ordenances fiscals per impulsar l’activitat econòmica i crear ocupació,bonificant progressivament llicències d’obres, llicències d’obertura, IAE, taxes i impostos a empreses, comerços, establiments de restauració… sempre que es comprometen a crear ocupació digna, amb contractes indefinits i amb un mínim d’hores setmanals.»

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *