Amparo Monllor es presenta per encapçalar la llista de Compromís per Onil

Vull que Onil torne a somriure ; )

Estimada veïna i veí d’Onil,

El meu nom és Amparo Monllor i em presente per encapçalar la candidatura de Compromís per Onil a les pròximes eleccions de maig. Permet-me que ocupe un poc del teu temps i et presente el meu projecte que, plena d’il·lusió, espere contagiar-te perquè m’ajudes a aconseguir-lo. Pense que la política local ha de ser un comboi constant que sume a les persones d’Onil, un conjunt de sinergies col·lectives per fer de la política un mitjà d’inclusió i participació perquè el que guanye sempre siga el nostre poble. Vull comptar amb tu perquè et sumes i m’ajudes a treballar per transmetre la meua esperança de fer d’Onil un poble amb futur, un futur que hem de decidir entre totes i tots. Al cap i a la fi, el futur del poble és el teu futur, el nostre futur.

Sincerament, em vaig sumar al projecte de Compromís farà cosa de dos anys. Sempre havia tingut inquietuds polítiques però, mai m’havia decidit a donar el pas endavant. He de dir-te que, a dia de hui, estic ben orgullosa de formar part d’aquest grup. A Compromís, som gent responsable i honesta i és per això que crec que hem de deixar les grans promeses aparcades. Som conscients que la situació real de l’Ajuntament és difícil i, per això, necessitem el teu suport i la teua ajuda. Volem que formes part d’este projecte i ens ajudes a endreçar-la. L’única promesa que puc fer és la de treballar dia a dia per la gent, ja que puc assegurar-te que totes les persones que componem aquest projecte volem el millor per a la nostra terra, per a Onil. Així ho avalen les nombroses mocions, propostes i precs que hem vingut presentant al llarg de la darrera legislatura, configurant-nos com l’oposició seriosa, constructiva i responsable. Per açò et demane el teu suport, però no només per a les pròximes eleccions, sinó també per a que una volta passen, et sumes a treballar en un projecte transparent, on les teues idees compten i serveixen per a millorar tot el que ens envolta.

Pense que al nostre poble s’ha d’impulsar el teixit associatiu, (veïnal, juvenil, esportiu etc.) comptant amb les organitzacions ja existents i donant suport a la creació de noves. Les associacions són qui fan i donen vida al poble. Vull donar veu directa a aquestes, transmetent i buscant solucions a fi d’aconseguir que totes les persones estiguem incloses i representades al nostre ajuntament, fent d’aquest un instrument amb el qual treballar pel present i futur de nostre poble.

Per a mi i per al meu grup, les persones han d’anar al davant de tot. La falta de treball, els desnonaments, la pobresa energètica, la situació de famílies en risc d’exclusió social són, entre moltes altres, les circumstàncies que realment ens importen. D’altra banda, pensem (i la situació actual ens avala) que les grans obres i projectes megalòmans que transformen els nostres diners en grans blocs de formigó i ciment o en plans opacs en els que la majoria de la ciutadania deixa de formar part, han de quedar-se en el passat. Sabem i volem fer altres polítiques on la suma de persones i el seu benestar, siga la prioritat.

He de dir que a Compromís quedem ben lluny d’eixa afirmació generalitzada de «Tots són iguals», ja que estem ben orgullosos i orgulloses de dir que tenim més de 400 càrrecs públics dels quals, la suma de persones imputades és 0.

Tornar a Onil al lloc que mereix, col·laborant amb les nostres empreses i intentant atraure altres de noves per augmentar el teixit industrial, enfortint l’economia del nostre poble perquè puguem treballar, produir i consumir. Som persones treballadores i productives, sabem com fer-ho, però necessitem tot el suport de les institucions per reindustrialitzar Onil. Cal, així mateix, revaloritzar el nostre entorn natural i fomentar el desenvolupament local mitjançant un turisme sostenible i de qualitat que, a banda de crear ocupació, fixe l’atenció en símbols locals tan emblemàtics com ara els nostres paratges, les nostres festes i tradicions, la nostra cultura i els nostres productes autòctons.

Ens importen, i molt, les nostres escoletes, escoles i institut, i creiem que Onil mereix una educació publica i de qualitat on la nostra llengua estiga dignificada. Una educació inclusiva, moderna i sense massificacions a les seues aules. Un lloc on el nostre futur, des de la infància, tinga les mateixes possibilitats que en una gran ciutat. Una educació on els pares i mares col·laborarem en la formació dels nostres fills i filles i, junt amb el professorat i les AMPES dels centres de nostre poble, creem un model educatiu digne per a tots i totes sense crear enfrontaments o conflictes innecessaris entre les parts. Volem també recuperar l’escola per a adults, perquè les persones que ara mateix estan en situació de desocupació o les que treballen però vulguen formar-se, puguen fer-ho sense tindre que desplaçar-se a altres localitats.

Temes com la sanitat també són la base dels nostres esforços. A Compromís duem quatre anys reclamant un ascensor per al centre de salut, amb la finalitat que les persones que necessiten ser traslladades a urgències, puguen fer-ho sense eixir a l’exterior. Açò és només un xicotet exemple del que volem per tornar a tindre una sanitat digna i de qualitat.

Com a altre tret fonamental de la nostra acció política, no podem obviar l’esport, la inclusió dels xiquets i xiquetes del poble i de la joventut. Cal seguir fomentant l’esport local, treballant colze a colze amb els nostres clubs per incloure a tots i totes, buscant fórmules de suport reals des de la corporació municipal.

Com veus, són molts els projectes que tenim i pels quals volem lluitar i, segur que tu, en tens molts més per sumar-ne. Per eixe motiu em dirigeix a tu en nom de Compromís i en el meu propi, per a que ens ajudes a transformar este poble treballant, de tu a tu en un projecte de millora i futur per a Onil.

Sense més, mil gràcies per dedicar-me este temps. Espere que recordes que tu formes part d’este projecte i que volem comptar amb tu per tornar el somriure al nostre poble, a la nostra gent.

Torna-a-somriure

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *