Compromís dubta de la «bona fe» del PP en la planta de compostatge de Penàguila

Els representants de Compromís exigiran transparència en la tramitació d’un projecte que pot afectar greument als pobles i veïns de la zona

Compromís instarà a l’alcalde de Penàguila que done explicacions en el ple municipal sobre el projecte d’una plata de compostatge al terme municipal de la localitat.

El representant de Compromís ho demanarà per escrit al consistori després que l’alcalde afirmara que no tenia coneixement de cap projecte a la localitat.

Des de Compromís es posa en dubte la «bona fe» de les declaracions dels diferents representants populars sobre aquest tema, que han arribat a assegurar en seu parlamentària, desconèixer el projecte i afirmar, en paraules del vicepresident José Císcar que «veiem molt complicat que puga prosperar» per la complicació de la seua tramitació.

Segons Toni Blanes, regidor de Compromís a Penàguila, «el projecte està en marxa i les declaracions tant del alcalde de Penàguila, com del vicepresident del Govern, són una fugida endavant sense concretar res i ni tan sols comprometres a esbrinar tot allò que hi ha de cert».

Compromís s’ha posicionat des del primer moment al costat de l’Assemblea que formen entitats com El Rentonar o la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, a més de diferents partits i persones dels pobles afectats i que té com a objectiu posar negre sobre blanc en aquest afer cabdal per al futur de la comarca i els seus habitants.

Des de Compromís entenem que la problemàtica dels residus i la seua recuperació són un dels reptes actuals que han de fer front les administracions i per això exigim el màxim de transparència a l’hora de posar sobre la taula un projecte d’aquest abast.

A més, no perdem de vista, que el repte del tractament dels residus és també una oportunitat de treure un rendiment econòmic molt important d’aquests -i com a exemple el Pla Zonal de Residus d’Oriola que es troba sota investigació judicial ara mateix en el marc del conegut com a cas Brugal-, és per això que insistim en la seua.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *