Compromís per Onil reclama un manteniment eficaç del paratge de la Casa Tàpena

Compromís per Onil va rebre en el paratge de Santa Anna, la visita del candidat de Paco Carbonell García. Allí van inspeccionar l’estat actual de la Casa Tàpena, prestant especial atenció al Laberint i Zona Humida del Paratge.

Durant la visita van trobar deficiències tals com cables solts que poden ocasionar dany als menors; falta de xiprers en alguns punts, com les terminacions de zones de parets vegetals; aparició de fongs a causa de la falta de tractament, etc… Aquest conjunt de deficiències provoca una enorme sensació d’abandó d’un espai el manteniment el qual és responsabilitat de la Diputació i que, a més, ha sigut utilitzat com a bandera del medi ambient per part del Partit Popular en repetides ocasions.

En paraules de Paco Carbonell: “No entenc que, en 2012, s’arrabassara la gestió a l’empresa Silvoturismo, la qual realitzava un manteniment magnífic. Ara, sota la gestió d’Alacant Natura, empresa pública depenent de la pròpia Diputació Provincial d’Alacant, no es destinen recursos econòmics suficients per al manteniment, però sí s’estan aprovant millores. No es tracta de crear noves infraestructures, sinó de mantenir i posar en valor l’existent”.

Després de la visita, es van reunir impressions i es va proposar presentar al pròxim Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Onil una moció on es reclame a la Diputació mesurades urgents per a restaurar el laberint. D’altra banda, en la mateixa moció es contemplarà la creació d’una comissió paritària entre Ajuntament i Diputació amb la finalitat de realitzar una supervisió conjunta d’aquest paratge.

Ja en un altre ordre de coses, es prepararà una bateria d’instàncies i preguntes al Ple sobre el present i futur del Museu de la Nina i sobre la Casa Tàpena, espais emblemàtics d’Onil la gestió dels quals no reuneix tots els requisits i excel·lències que haurien de tindre.

Paco Carbonell va expressar la seua perplexitat després d’observar la presència d’una placa d’inauguració de la zona d’esplai de Santa Anna, afirmant no entendre el fet que “s’inaugure una zona d’esplai en 2014, quan porta més de 15 anys funcionant. Imagine que l’efecte eleccions comença a exercir-se en els nostres municipis en comptes de la gestió eficaç, pública i en pro dels veïns i visitants”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *