Compromís per Xixona crearà un Reglament per a protegir els arbres del poble

Compromís per Xixona vol anunciar que, a partir de maig de 2015, si entra a governar l’Ajuntament de Xixona, crearà un Reglament Municipal per a la Protecció dels Arbres del Poble, a fi d’impedir que cap equip de govern puga arrancar-los amb fins electoralistes, amb motivacions espúries o per capritx.

Les línies mestres del Reglament que elaborarà Compromís són les següents:

REGLAMENT MUNICIPAL PER A LA PROTECCIÓ DELS ARBRES DEL POBLE

Article primer. Els arbres situats al nucli poblacional de Xixona són un bé públic del qual tenen dret a beneficiar-se totes les generacions que abrace la vida de cada arbre.

Article segon. L’Ajuntament només podrà ordenar que es tale un arbre en dos casos:

  1. Si està afectat per una malaltia i és impossible recuperar-lo amb el tractament adequat. En el cas que calga talar-ne un per esta circumstància, l’Ajuntament haurà de substituir-lo per un altre de sa.
  2. Si les arrels estan afectant l’estructura d’una vivenda. En este cas, caldrà un informe tècnic que ho avale i només es consumarà la tala després d’haver descartat qualsevol altra solució (supressió d’unes determinades arrels).

Article tercer. En qualsevol altra circumstància no prevista en el Reglament, serà necessària una majoria de 4/5 parts del consistori xixonenc (és a dir, almenys 11 dels 13 escons) per a talar cap arbre.

Article quart. Si concorre alguna circumstància que obligue l’Ajuntament a ordenar la tala d’un arbre, l’Ajuntament té l’obligació de comunicar-ho públicament, a través d’un ban i de cartells explicatius, a tota la població xixonenca, almenys amb quinze dies d’antelació.

Clàusula derogatòria. Per a derogar aquest Reglament o canviar el contingut d’algun dels articles, caldrà igualment una majoria de 4/5 parts del consistori xixonenc.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *