Muro aconsegueix reduir l’endeutament de manera modèlica i ja pot demanar préstecs a bancs

Muro aconsegueix reduir trimestre a trimestre el seu deute i si el mes passat amortitzaven 500.000 euros, aquesta setmana en un altre ple extraordinàri, aprovarà un nou plau de finançament concentrant fins a tres préstecs en un únic. Totes aquestes operacions d’enginyeria financera atorguen l’Ajuntament la possibilitat de demanar nova ajuda als bancs, cosa que faran d’immediat amb el Santander que és l’entitat que millors condicions els ofereix per demanar 293.000 euros, diners que invertiran novament en eixa concentració de préstecs.

Muro continua en la seua croada per reduir deute amb la intenció d’optar a finançament en bancs per poder invertir en el mateix poble. I és que la Llei de règim local posa moltes dificultats els Ajuntaments per demanar eixos préstecs si el seu deute és molt elevat. Tot el superàvit s’ha de destinar primer al deute amb els bancs i en poques ocasions es deixa reinvertir en el mateix poble.

Aquest problema es dóna per finalitzat a Muro perquè l’endeutament és del 24’3 per cent i la mitjana de pagament als proveïdors és de 20,5 dies. Unes xifres que ja autoritzen el consistori a demanar -com deien- finançament els bancs privats per invertir en la localitat.

De fet, ja s’han posat en contacte amb el Banc Santander per demanar un préstec de 293.000 euros. I segons fonts municipals, han triat el Santander perquè oeferix unes condicions millors en el mercat financer. Reduir el dèficit li dona, en aquest cas, més autonomia a l’Ajuntament.

Nova concentració de deute

Dimecres, el consistori murer celebrarà un nou ple extraordiàri amb la idea de reorganitzar -més si cal- el seu deute. L’alcalde Rafa Climent vol reagrupar tres préstecs en un per abaratar interessos.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *