[OPINIÓ] Article de Compromís Alcoi: “El PP i el feixisme”

El govern del PP acaba de legalitzar un partit clarament d’inspiració neonazi, xenòfob, seguidor del seu homònim grec, Amancer Dorado, conegut per actuacions violentes i la seua intransigència amb els seus opositors.

El dolor que en la Història recent han causat aquests grups polítics, i Alcoi en pot donar fe en un bon grapat dels seus ciutadans que van morir i patir als camps d’extermini, hauria de ser motiu més que suficient per a negar-li la inscripció al registre de partits i organitzacions polítiques. Des de Compromís ens hi oposem i condemnem aquesta legalització perquè volem un societat on qualsevulla idea es puga defensar pacíficament i amb tolerància; i aquest grup es caracteritza precisament per tot el contrari.

A més d’açò, dues reflexions ens espenten per contrast amb les decisions d’un mateix govern. Primera: per què als catalans no se’ls deixa anar a votar, en una consulta no vinculant, quan l’han defensada de formar tranquil·la, pacífica i raonada? I a més,  venia recolzada per una àmplia plataforma civil —dos milions de persones ho demanaven al carrer— i avalada per la majoria absoluta del  Parlament de Catalunya? Què més fa falta per a autoritzar-la? Per què han tingut, per contra, tanta tolerància amb una altra formació que defensa precisament els interessos contraris a la tolerància i la convivència pacífica i democràtica, totes idees constitucionals i no respectades pel grup legalitzat? És “constitucional” l’ideari d’Amanecer Dorado? Qui ha fet l’informe que en justifique la decisió? Per què no han preguntat abans al Tribunal Constitucional? O és que a aquest Tribunal solament el volen per a anar contra els pobles perifèrics?

I segona: el mateix govern del PP va fer passar als abertzalesbascos un calvari perquè arribaren a obtenir la seua legalització, amb no sé quants arguments, com ara a Catalunya, de possible insconstitucionalitat i instrumentalitzant de forma vergonyosa —i perillosa per a la seua credibilitat— les instàncies judicials. Per què ara no ha fet el mateix? Ha patit Amanecer Dorado el mateix procediment administratiu i judicial que HB, Bildu, Sortu, Amaiur…? La percepció que tenim els ciutadans és que tot han estat facilitats, i fins i tot li hauran posat la catifa roja.

No serem nosaltres els que diguem que és la “marca blanca” del PP (coneguem molta gent del PP), però actuacions d’aquest caire ajuden que la ciutadania ho pense.

Compromís Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *