Fran Ferri registra quatre preguntes parlamentàries demanant per les responsabilitats de l’anul·lació de la línia d’autobusos Alcoi-Gandia i per les possibles solucions

El passat divendres, el diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Compromís, Fran Ferri, va presentar una Proposició No de Llei a les Corts Valencianes per tal de en marxa d’un Pla de Mobilitat Comarcal a la Safor-Valldigna.

Fomentar l’ús del transport públic és un deure de les administracions públiques. La manca d’oferta i la baixa freqüència de pas obliga el veïnat a buscar alternatives de tipus privat (el cotxe) per poder desplaçar-se a altres llocs; a més de limitar a les persones amb majors necessitats l’accés als serveis bàsics, com ara: la sanitat, la formació ocupacional, els servei d’ocupació, i a alguns dels serveis socials generals…

Fran Ferri ha volgut recordar que fins i tot, actualment, “molts municipis han vist desaparèixer la possibilitat de moure’s en transport públic, a causa de la suspensió de la línia Alcoi-Gandia. És el cas de pobles de la Safor la Vall d’Albaida, l’Alcoià i el Comtat”.

Per a estos municipis, cal assegurar una freqüència de pas dels autobusos públics per tal de garanitir “la mobilitat de les persones com a element essencial de la seua qualitat de vida i de les seues possibilitats de progrés en relació amb el desenvolupament de les seues oportunitats d’accés al treball, a la formació, als servicis i a l’oci”, d’acord amb el que disposa la LLEI 6/2011, d’1 d’abril , de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana.

Arxivat en: General, Joves

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *