Compromís Alcoi dóna suport a les jornades que els veïns van proposar sobre revitalització del Centre

El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha expressat el suport del seu grup a la petició que van formular els veïns i comerciants del Centre d’organitzar unes Jornades sobre revitalització i peatonalització de centre històrics, amb experts i taules de debat. “Pensem que l’Ajuntament ha d’aportar els recursos que calguen perquè potser siga l’última oportunitat d’abordar seriosament els problemes que el Centre d’Alcoi, referent per als alcoians, arrossega des de fa vàries dècades”.

El regidor recorda que ja fa temps que els veïns i comerciants venen queixant-se de diferents problemes de caire diferent però que tots conflueixen en un progressiu abandonament d’activitats. “Per això, una de les propostes fonamentals per a rellançar l’activitat del centre va ser iniciar per fases la peatonalització, sense impedir que els veïns i vehicles d’emergència puguen tenir accés. Des de Compromís pensem que paga la pena que es done el primer pas i comence aviat la fase primera, sempre que hi haja acord entre veïns i comerciants”.

Una altra proposta que es va fer en la reunió va ser precisament organitzar unes jornades sobre el tema, que comptara amb la participació d’experts en centres històrics i cascs antics, per tal d’abordar els problemes amb l’assessorament i experiència de persones i col·lectius vinculats al tema. Les jornades podrien incloure també taules de debat per tal que les idees pogueren fluir de forma bidireccional: tan de dalt cap a baix (idees dels experts) com de baix cap dalt (aportacions de veïns i comerciants). Les seus conclusions haurien d’incorporar-se la revisió del PGOU.

Acaba la seua nota Abad tot insistint que l’Ajuntament s’ha d’implicar completament aportant tots els recursos que els veïns o comerciants necessiten per garantir que les Jornades donen el millor resultat possible.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

*Foto via Diario Información

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *