Muro torna mig milió d’euros d’un préstec a l’Estat gràcies a la seua liquidesa i superàvit

El Ple municipal de Muro ha aprovat aquest dimecres tornar mig milió d’euros al govern central provinents d’un préstec que va demanar perquè la Generalitat no els pagava. Com que els comptes a l’Ajuntament estan sanejats i no es poden invertir en el poble ni en les seues necessitats per culpa de la Llei d’administracions locals, els polítics murers han decidit amortitzar préstecs.

L’Ajuntament va demanar un milió d’euros el govern central per pagar els seus proveïdors. Ho van fer principalment perquè la Generalitat no els pagava allò que els devien. Però la situació financera al consistori és francament bona amb un deute del 28%.

Com que la llei de les Administracions locals no deixa que els superàvits s’invertisquen en allò que l’ajuntament vulga (projectes socials, ajudes, etc), només restava l’opció de suavitzar la càrrega dels préstecs.

Segons Rafa Climent, alcalde de Muro, “és una verdadera llàstima que no puguem invertir els diners en les coses del poble, en algun projectet o ajudant a la gent. Així que hem decidit tots els grups tornar part del préstec”.
Amb el mig milió tornat, només resten 250 mil euros per finiquitar aquell milió, perquè fa mesos ja es va tornar 190 mil euros.

Amb aquest pagament, el deute de Muro es reduirà al 22%

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *