Compromís per Onil reivindica un major suport i foment del valencià a la població

Compromís per Onil, aprofitant la pròxima celebració de la XXVIIa Trobada d’Escoles en Valencià a la localitat colivenca, en la qual animen a participar, vol posar de manifest la precària consciència lingüística que ve mostrant el Govern Local durant els darrers anys.

Segons paraules del regidor valencianista “dia rere dia podem comprovar com a un municipi de predomini lingüístic valencianoparlant, molts rètols, comunicacions, bàndols i documents públics continuen estant només en castellà. En aquest sentit, recordem que el Síndic de Greuges ja ha advertit a molts altres municipis pels incompliments reiterats de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.”

A aquestes deficiències, Esteve afegeix que “a hores d’ara no existeix a Onil una programació cultural i periòdica en valencià, ni tan sols una oferta de cursos formatius que facilite a la població un millor coneixement de la seua llengua. Cal assumir que l’acció municipal es fa més necessària que mai en uns moments d’atacs constants a la llengua mitjançant la supressió de línies o el tancament d’un altaveu del valencià com era Ràdio Televisió Valenciana.”

El reconeixement al plurilingüisme de la nostra població s’inicia des del respecte i suport a la llengua pròpia. Hem de fer entendre tots plegats que el valencià és una eina d’utilitat i de futur, que més enllà de suposar cap obstacle, respon a una identitat col·lectiva heretada que facilita la cohesió i integració al poble d’Onil.” assevera Tono Esteve.

Per últim, la formació ecovalencianista ha presentat per al proper plenari una moció de condemna a les agressions efectuades per grupúscles antivalencians d’extrema dreta cap a menors en el marc de la darrera Trobada d’Escoles en Valencià de Benirredrà (la Safor). Així mateix, la proposta demana que s’inste a la Delegació del Govern a realitzar investigacions per tal d’evitar que, una vegada més, aquests fets lamentables queden impunes.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *