El nostre diputat Joan Baldoví visita les nostres comarques. Preguntarà al Govern pels fons europeus FEDER per a microempreses i PYMES, i per les destrosses produïdes per l’autovia a Muro i Cocentaina

Joan Baldoví: “Sabem també que els habitants d’Alcoi estan molt preocupats per la remodelació del carrer Entença, i pel futur de la línia Alcoi-Xàtiva, que continua encara en l’aire”

El diputat de Compromís a les Corts de Madrid, Joan Baldoví, ha manifestat en una roda de premsa a Alcoi en la qual estava acompanyat per portaveu de Compromís a Alcoi, Rafel Carbonell, i l’alcalde de Muro, Rafa Climent, que preguntarà al govern com pensa atraure per a Espanya, i com pensa gestionar-los i distribuir-los,  els fons europeus de desenvolupament regional (FEDER), dins del Pla de Cohesió 2014-2020, destinats a la creació o ampliació de microempreses i PYMES (projecte anomenat “Jeremie”) i els adreçats a desenvolupament urbà sostenible de zones deprimides (el conegut com “Jessica”).

 “Volem saber quines quantitats complementàries ha decidit el govern espanyol destinar a eixos projectes del Pla de Cohesió europeu 2014-2020, com pensa gestionar-los perquè les microempreses i PYMES estiguen assabentades, així com si ja ha decidit quines ciutats o territoris podran participar-hi. Els nostres municipis d’interior necessiten urgentment una empenta d’aquestes característiques per a impulsar la seua economia i crear llocs de treball”.

Per altre costat, Joan Baldoví ha comentat que ha presentat un parell de preguntes al Congrés dels Diputats,  a instàncies de l’Alcalde de MuroRafa Climent, les quals planteja per què després de més de dos anys de la conclusió de les obres de l’autovia al seu pas per Muro, encara hui no s’han solucionat els problemes que el trànsit de camions pesants pels seus camins van produir: camins destrossats, aigüeres inacabades, sèquies trencades que no deixar regar, canalitzacions particulars fetes malbe….El diputat ha preguntat en concret:

“1. Per què no se li requereix a l’empresa adjudicatària de les obres que repare tots aquests desperfectes? En cas que no ho faça, per què no es fa ús de l’aval dipositat com a garantia d’execució de les obres?

2. Per què no es fa càrrec el Ministeri de Foment d’aquestes reparacions?”

En aquest moment la pregunta ha estat presentada el 22 de maig i s’està a l’espera de resposta per part de la ministra de Foment

A més a més, també ha comentat el diputat Baldoví que s’emporta les reivindicacions dels habitants d’Alcoi en dos temes que cal aclarir amb urgència: el de la remodelació del carrer Entença, que hauria de ser finançat pel Ministeri de Foment, havent-lo cedit prèviament al municipi, i el del futur de la línia de ferrocarril Alcoi-Xàtiva, del qual encara no existeix un compromís del Ministeri per al seu manteniment.

Sobre el primer problema, Baldoví manifesta que coneix el problema perquè en el seu poble –Sueca- passa el mateix, i per això defensa que els habitants del carrer Entença tenen tot el dret del món a una compensació en forma de reordenació, després d’haver suportat durant més de 25 anys el trànsit de la carretera Nacional 340, que era molt intens perquè no hi havia un camí alternatiu entre València i Alacant per l’interior. “La Nacional-340 és un autèntic corredor industrial i de serveis, ara substituït per la nova autovia, però durant molts anys ha estat l’única via de comunicació entre els pobles de l’interior valencià. Aquesta ha estat, potser, una de les zones de més activitat productiva: Xàtiva i els municipis de la Costera, Ontinyent i els de la Vall d’Albaida, i els propis de l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla”. Segons el diputat, tot aquest trànsit ha passat pel carrer Entença, i ara seria hora que el Ministeri compense tots els anys de serveis i d’incomoditats aportant-hi les quantitats necessàries per a una adaptació a l’entorn urbà i les seues necessitats, menys vinculades al trànsit.

Quant al problema del ferrocarril Alcoi-Xàtiva, el diputat de Compromís ha recordat que ara fa un any ell mateix va preguntar al Ministeri de Foment sobre el problema i li van respondre que donaven de termini fins el 31 de desembredel 2012 per a prendre una decisió. “Però sembla que no hi ha hagut cap moviment més ni s’hi ha pres cap decisió, raó per la qual  exigim el compliment dels protocols de fa diversos anys, signats entre Foment i la Generalitat, per tal que es facen les inversions necessàries per a poder modernitzar i potenciar l’ús de la línia Alcoi-Xàtiva, millorant la xarxa i augmentant les freqüències dels viatges.”

Finalment, també ha comentat Joan Baldoví que exigirà al govern que l’anunci fet perquè els governs autonòmics liquiden els seus deutes amb els municipis —a Alcoi solament s’apropa als 5 milions d’euros— es duga a terme el més prompte possible, tenint en compte que les factures s’han de pagar i la vida als pobles no para. El diputat sobretot demanarà que no es faça com en el Pla de Proveïdors de 2012 —en el qual s’havia de pagar quasi un 6% d’interès als bancs que hi participaren— sinó que aquesta vegada siga a cost zero per als municipis que es veuen amb moltes dificultats per a complir els seus objectius pressupostaris. “Semblava que en el Pla de Proveïdors esmentat s’havia pensat més en els bancs, perquè guanyaren els seus diners, que a ajudar els municipis a pagar els seus deutes. Per exemple, solament com a resultat d’eixe Pla de Proveidors, Alcoi haurà de pagar més de 250.000 euros en interessos, quantitat que li vindria molt bé al municipi per a resoldre molts problemes: pla d’ocupació, reparacions necessàries, etc.”.

El diputat ha acabat la seua nota de premsa recordant que “un gran part de culpa de tots aquests problemes està en elmal finançament que els valencians patim des de fa molts anys  per part de l’estat. En els Pressuposts d’aquest any, per exemple, els valencians tindrem  150 euros menys per habitant que la resta de territoris”.

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *