L’executiva comarcal de Compromís denuncia les retallades en els horaris de l’ambulància de Suport Vital Bàsic d’Ibi

Els retalls que ja està aplicant la Conselleria de Sanitat en els serveis d’emergències, afectaran tant als Suports d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) de la província, com al servei de Suport Vital Bàsic (SVB) que, fins ara disposava de 38 ambulàncies repartides en diversos municipis de la província.

Així, la Conselleria de Sanitat, en un nou atemptat als serveis sanitaris bàsics en la Sanitat, està posant en marxa un pla de reordenació —hem de llegir retall?— d’emergències en el qual té prevista una reducció dels horaris de les ambulàncies de Suport Vital Bàsic (SVB). I en aquest retall, que afectarà a la qualitat dels serveis sanitaris que es prestén a molts ciutadans de la nostra comarca, ara els ha tocat als ciutadans d’Ibi i dels pobles de la Foia. I una altra cosa que també amaga la Conselleria de Sanitat és el fet que amb aquesta “reordenació” les ambulàncies SAMU deixaran de disposar de personal mèdic. És a dir, anem a més.

A partir del dia 1 de març al municipi d’Ibi aquest servei imprescindible es veurà reduït a la meitat, és a dir, passarà de prestar-se les 24 hores del dia a 12 hores (no n’hi haurà entre les 8  les 20 hores), mentre que la Conselleria mantindrà les 12 hores actuals de la Unitat de Suport Vital Bàsic del municipi d’Onil, des d’on es prestarà el servei a les poblacions de Banyeres, Castalla, Ibi i Biar. En definitiva, amb aquesta decisió el municipi d’Ibi, amb més de 24.000 habitants, i els altres pobles de la Foia, amb uns 20.000 habitants, seran els grans perjudicats.

A partir d’ara, el temps de resposta estimat per a cobrir una urgència a Ibi serà de 20 minuts. Però en el cas que la unitat de SVB estiga atenent una urgència, a Ibi hauran d’esperar l’arribada d’una altra ambulància des d’Alcoi, on es manté el servei les 24 hores, o bé des de Muro.

Per tot això, des de Compromís manifestem el nostre rebuig més absolut a aquesta mesura i instem el conseller de Sanitat que rectifique i mantinga aquesta Unitat de Suport Vital Bàsic les 24 hores del dia al municipi d’Ibi, amb el qual es podrà continuar prestant aquest servei tant a Ibi com a tota la Foia, perquè en molts casos d’aquest servei depén la vida de moltes persones. Per mitjà del nostre grup parlamentari a les Corts Valencianes farem tots els tràmits i preguntes necessaris per forçar el govern valencià a que restituïsca aquest servei.

Arxivat en: Comarcal, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *