Crònica de la visita a la nostra comarca de Josep M. Panyella, diputat a les Corts Valencianes

Josep M. Panyella: “L’educació no és una despesa sinó una inversió ”

Josep M. Panyella, diputat de Compromís va visitar ahir Alcoi i diverses poblacions de la comarca per conéixer de primera mà les necessitats en matèria d’infraestructures educatives que s’haurien d’escometre amb caràcter d’urgència.

De matí es va fer una roda de premsa en què van participar el mateix Josep M. Panyella — actualment diputat a les Corts, però anteriorment regidor durant 16 anys i alcalde durant 4 anys de l’Ajuntament de Torreblanca—, Rafa Climent, alcalde de Muro i president de la Mancomunitat i Rafel Carbonell, portaveu del grup Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Galeria d’imatges

 

Panyella ha repassat casos concrets, alguns dels quals fa uns anys que estan pendents d’executar: l’ampliació i remodelació de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, l’adequació i ampliació del CP Sant Joan Bosco de Cocentaina, la construcció del CP el Bracal de Muro i la reparació del mur de la façana del Romeral d’Alcoi. També s’ha fet ressò de la situació del CP Perputxent de Beniarrés, un centre que veu reduïdes unitats i professorat, i de la desaparició del CEFIRE a Alcoi.

Acabada la roda de premsa s’ha mantingut una reunió amb la Direcció del Campus d’Alcoi-UPV, en la qual s’han tractat distints temes que el diputat de Compromís traslladarà a les Corts. Aquests temes són:

-Peticició perquè en el curs que ve les taxes universitàries es rebaixen, o almenys no pugen més (en dos anys han augmentat un 41%).

-Insistir en la situació generada per la denegació de beques a alumnes a qui ja havien estat atorgades.

-Revisió i elaboració d’un mapa de titulacions real per evitar que entre universitats públiques o privades es puga fer “competència territorial” amb les mateixes titulacions.

El diputat va aplaudir el foment de l’emprenedurisme que du a terme el Campus d’Alcoi i va lamentar que la Generalitat no tinga cap iniciativa real en aquest sentit, mentre que el que sí que està fent és intentar intervenir en l’autonomia universitària.

Aprofitant que en la visita es tractaven temes relacionats amb l’Educació, el dinar es va fer al Restaurant l’Assaig de l’Institut CIPFP de Batoi, on els alumnes i professors dels cicles de Cuina i Gastronomia i Serveis en restauració posen en pràctica els seus ensenyaments. El diputat i tots els acompanyants van quedar molt satisfets pel bon seu fer.

A la vesprada es va celebrar la reunió amb la Direcció i l’AMPA del Col·legi del Bracal de Muro, que ja fa temps que espera la construcció del nou centre. Tot i que des del Grup Parlamentari Compromís s’ha traslladat moltes vegades la situació a les Corts, Josep M. Panyella tenia molt d’interés a conéixer-la de primera mà.

A les Corts proposarà una modificació de crèdit als pressupostos de 2013 perquè es licite ja la construcció del centre. Després de 5 anys i part del procés ja està iniciat: l’Ajuntament ja ha cedit els terrenys i el Ple ha aprovat el projecte bàsic.

Tots els assistents lamentaren que l’any que ve acabarà l’ensenyament tota una generació que solament ha pogut anar al col·legi als barracots “provisionals”, i que la imatge que té d’un col·legi són les aules prefabricades, amb problemes de pluja, vent, etc., que han obligat el centre a suspendre l’activitat en diverses ocasions.

Ja a última hora de la vesprada es va celebrar la última reunió amb membres de la Direcció i de l’AMPA del Col·legi Perputxent de Beniarrés, molt afectat per la proposta d’arranjament de Conselleria.

Josep M. Panyella es va comprometre a preguntar pels pagaments no realitzats en els últims dos anys als professors itinerants i va arreplegar la inquietud pels retalls proposats amb el decret d’arranjament de la Conselleria, on els més afectats seran les escoles rurals que estan perdent, en el cas de Beniarrés, molt de professorat en els últims cursos. Açò els ha obligat a ajuntar classes per cicles amb un nombre massa elevat d’alumnes.

Panyella va transmetre en totes les reunions que: “el pressupost que destina el govern valencià a Educació és irrisori, concretament 10 milions d’euros, i que Compromís ha presentat esmenes quantificades en uns 150 milions. No cal dir que el PP no n’ha acceptat cap perquè no han volgut modificar els pressupostos. És clar que nosaltres apostem per prioritzar i invertir en educació pública i el PP insisteix a afavorir l’educació concertada. En qualsevol cas, no podem consentir tenir centenars d’alumnes estudiant en barracots”.

Arxivat en: Comarcal, Cultura i Educació, Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *